Четвер, 25.04.2024, 13:06



Вітаємо, Гість



Головна | Останнє | Найпопулярніше

RSS | | Контакти


Реклама

Українська Банерна Мережа

Moy-Market.com
Доска бесплатных объявлений Мой Маркет Украина

Форма входу


Головна » 2010 » Червень » 26 » 13:26

Українські водії зможуть оформлювати дрібні ДТП без участі автоінспектора
Від нового року українські водії зможуть оформлювати дрібні ДТП без участі автоінспектора - тобто складати європротокол. Але це за умови, що водії не мають претензій, автомобілі застраховані та немає жертв чи потерпілих. Відповідний законопроект уже пройшов перше читання у Верховній Раді. 

Це головна чергова частина ДАІ Києва. Саме сюди надходять повідомлення про ДТП у столиці, а на шести екранах у реальному часі можна відстежувати рух транспорту.

Торік в Україні зафіксували близько 230 тисяч ДПТ. Кожне п'яте з них - із загиблими чи постраждалими. У решті ж були пошкоджені лише автомобілі. Стуканчики, а саме так їх називають поміж собою ДАІшники, часто стають причиною кількагодинних заторів. Поки дочекаються приїзду автоінспектора.

Штраф та вилучення посвідчення водія до розгляду справи в суді - це нинішня процедура оформлення будь-якої ДТП. Європротоколи дозволять водіям уникати і одного, і іншого. За умови що минеться без жертв чи потерпілих, автомобілі застраховані, а їхні пошкодження - незначні.

Під час оформлення автоцивілки водіям на руки видаватимуть один європротокол із кількарівневим ступенем захисту. Страховики розробили його максимально просто, щоби заповнити могла людина з будь-якою освітою. Наступний документ суворої звітності можна буде отримати лише після оформлення попереднього.

Утім, близько третини автомобілів в Україні досі не мають поліса обов'язкового страхування, тому дія європротоколів на них не поширюватиметься. Страховики підтримують ініціативу ДАІ, але хочуть, щоби кожну ДТП підтверджував на місці аварійний комісар. Щоб уникнути шахрайства.

Нещодавно киянин Ілля не дотримався дистанції та наздогнав попереднє авто. Для економії часу, він визнав провину та на місці відшкодував усі збитки. До європротоколів ставиться позитивно.

Чекати водіям залишилося недовго. Якщо Верховна Рада схвалить законопроект, він набуде чинності вже з 1 січня.

Джерело: 5 канал

Рубрика: Суспільство | Переглядів: 766 | Зачіпки: дтп, 2010, україна, страхування, закон, суспільство


Усього коментарів: 0
Щоб додати коментар, потрібно бути зареєстрованим.
[ Реєстрація | Вхід ]

Останні новини

Реклама

Меню

Рубрики
Світ
Суспільство
Політика
Економіка та бізнес
Освіта, наука та технології
Мистецтво та культура
Книги
Музика
Кіно
Театр
Спорт
Некрологи

Сховище новин

Зачіпки
Розумні новини Професійний фотограф Львів: незабутні миті так легко запам’ятати Фільми онлайн Создать сайт визитку бесплатно Артхаус Львів Валуєв Франція вибори джексон некрологи Москва релігія Суд Порно актор музика стихія Киргизстан культура Львів театр ПАРЄ Росія Польща політика аварія історія бокс кличко 2010 італія ФУТБОЛ банк Азаров янукович армія музей закон економіка бізнес Пам'ятник Грузія Бориспіль ВР Німеччина астрофізика Youtube iPhone наука геї Британія Індонезія космос безпека китай Барак Обама археологія апостол facebook дтп Австралія автомобілі пар ЧС Європа Спорт ФІФА технології автобуси винахід Ізраїль блог Інтернет DELL Google Microsoft WINDOWS Білорусь біатлон акція портрет мистецтво Індія Київ суспільство погода Depeche Mode фестиваль ТБ Єгипет книги Бразилія США кіно світ ЄС брюссель Аністон пірати газ Азербайджан Іран україна законопроект Великобританія Книжковий блог Фурнитура для бижутерии








© 2010-2024, Український вісник | Тільки про найголовніше
За умови повного або часткового використання інформації
активне гіперпосилання на Український вісник є обов'язковим.
        Український рейтинг TOP.TOPUA.NET