П`ятниця, 26.04.2024, 00:31



Вітаємо, Гість



Головна | Останнє | Найпопулярніше

RSS | | Контакти


Реклама

Українська Банерна Мережа

Moy-Market.com
Доска бесплатных объявлений Мой Маркет Украина

Форма входу


Головна » 2010 » Червень » 28 » 16:04

Санкції ООН проти Ірану можуть розв'язати ядерний конфлікт, вважає Фідель Кастро
На думку лідера кубинської революції Фіделя Кастро, застосування санкцій стосовно Ірану, накладених Радою безпеки ООН, може розв'язати великомасштабний ядерний конфлікт, в якому не відкидається участь США і Росії.

Про це Кастро повідомляє у своїй статті Дізнатися правду вчасно, яку публікують сьогодні, 28 червня, кубинські ЗМІ.

"У мене немає ніяких сумнівів в тому, що як тільки військові кораблі США та Ізраїлю займуть свої позиції ... і спробують проінспектувати перше торговельне судно Ірану, то залпи в обох напрямках поллються дощем. Саме в цей момент почнеться жахлива війна", - пише Кастро.

На думку кубинського лідера, неможливо передбачити, скільки кораблів буде потоплено, і під яким прапором.

Він обґрунтовує свій прогноз на процитованій ним заяві заступника командувача Корпусу вартових ісламської Революції генерала Алі Фадаві, який повідомив, що якщо США і їх союзники будуть інспектувати іранські судна в міжнародних водах, то вони отримають відповідь у Перській затоці і в Ормузькій протоці.

"Не залишає ані найменших сумнівів той факт, що ядерні сили Великої Британії та Франції, - союзників США та Ізраїлю, з ентузіазмом підтримали відповідну резолюцію РБ ООН, яка неминуче призведе до війни, в подальшому ядерної, - що загрожує російській території", додав Кастро.

При цьому він зазначає, що РФ, як і Китай, намагалися уникнути конфлікту в міру своїх сил і можливостей.

"Існують, без сумніву, питання, в яких не можна бути впевненим: чи зможуть втриматися дві найпотужніші ядерні держави - США і Росія - від використання своєї ядерної зброї одна проти одної?", - пише Кастро, кажучи про розвиток передбачуваного конфлікту.

За словами Кастро, катастрофа для всього людства наближається прискореними темпами, і війна може початися раніше від матчів чвертьфіналу Чемпіонату світу з футболу.

Протягом червня Кастро в низці статей з серії Роздуми, які опубліковано в кубинській пресі, попереджав про те, що посилення санкцій щодо Тегерана може призвести до великомасштабного конфлікту.

Рада безпеки ООН 9 червня прийняла чергову резолюцію, що вводить нові санкції стосовно Ірану у зв'язку з його відмовою згорнути роботи зі збагачення урану. Документ передбачає перевірки на іранських суднах та обмеження судноплавства країни, а також санкції щодо іранських банків за кордоном, якщо є підозра, що вони мають відношення до розвитку іранської ядерної або ракетної програми.

Джерело: РИА Новости

Рубрика: Світ | Переглядів: 664 | Зачіпки: 2010, США, Фідель Кастро, Росія, ООН, Іран, світ, Куба


Усього коментарів: 0
Щоб додати коментар, потрібно бути зареєстрованим.
[ Реєстрація | Вхід ]

Останні новини

Реклама

Меню

Рубрики
Світ
Суспільство
Політика
Економіка та бізнес
Освіта, наука та технології
Мистецтво та культура
Книги
Музика
Кіно
Театр
Спорт
Некрологи

Сховище новин

Зачіпки
Розумні новини Професійний фотограф Львів: незабутні миті так легко запам’ятати Фільми онлайн Создать сайт визитку бесплатно Артхаус Львів Валуєв Франція вибори джексон некрологи Москва релігія Суд Порно актор музика стихія Киргизстан культура Львів театр ПАРЄ Росія Польща політика аварія історія бокс кличко 2010 італія ФУТБОЛ банк Азаров янукович армія музей закон економіка бізнес Пам'ятник Грузія Бориспіль ВР Німеччина астрофізика Youtube iPhone наука геї Британія Індонезія космос безпека китай Барак Обама археологія апостол facebook дтп Австралія автомобілі пар ЧС Європа Спорт ФІФА технології автобуси винахід Ізраїль блог Інтернет DELL Google Microsoft WINDOWS Білорусь біатлон акція портрет мистецтво Індія Київ суспільство погода Depeche Mode фестиваль ТБ Єгипет книги Бразилія США кіно світ ЄС брюссель Аністон пірати газ Азербайджан Іран україна законопроект Великобританія Книжковий блог Фурнитура для бижутерии








© 2010-2024, Український вісник | Тільки про найголовніше
За умови повного або часткового використання інформації
активне гіперпосилання на Український вісник є обов'язковим.
        Український рейтинг TOP.TOPUA.NET