Середа, 24.04.2024, 19:04



Вітаємо, Гість



Головна | Останнє | Найпопулярніше

RSS | | Контакти


Реклама

Українська Банерна Мережа

Moy-Market.com
Доска бесплатных объявлений Мой Маркет Украина

Форма входу


Головна » 2010 » Червень » 21 » 00:16

Ольга Куриленко знімається у фільмі про Чорнобильську трагедію
У суботу, 12 червня 2010 року офіційно стартували зйомки французько-українського фільму "Земля забуття / La Terre Outrage". Режисер фільму - Міхаль Боґанім, у головній ролі - всесвітньо відома акторка українського походження Ольга Куриленко, котра знялася в останньому фільмі бондіани "Квант милосердя". Стрічка розповість про одну з найбільших техногенних катастроф XX століття - аварію на Чорнобильській АЕС. Усі зйомки пройдуть на території України, деякі епізоди зніматимуться в "Зоні відчуження" за сприяння МНС України. Фільм "Земля забуття" буде презентований 26 квітня 2011 року - в день 25-ої річниці чорнобильської трагедії.

В основі сюжету - особиста драма молодої дівчини з Прип'яті, міста радянських атомників. Спокійне та щасливе життя валиться в одну мить - у день страшної аварії на атомному реакторі. Втрата близьких, паніка і жах, молодість, що безповоротно пішла, і краса, хвороби - усе це довелося пережити героїні Ольги Куриленко. І через цю понівечену катастрофою долю глядачі відчують усю глибину чорнобильської трагедії.

"Цей проєкт має для мене особливе значення, адже він дає мені можливість зробити щось важливе для моєї батьківщини. Я переконана, що про такі події треба нагадувати людям, щоб подібні катастрофи не повторювалися в майбутньому", - говорить виконавиця головної ролі Ольга Куриленко, що перечитала за час підготовки до зйомок масу книг про чорнобильську аварію і переглянула немало документальних фільмів на цю тему.

"Рішення про зйомки фільму і про цей проєкт було прийняте минулого року й ми відразу ж вибрали Ольгу для того, щоб вона знімалася в головній ролі", - розповідає Летиція Ґонзалез, генеральний продюсер фільму. - "Ми змогли знайти підтримку нашому проєкту і в Україні: нашим партнером тут є Ігор Лопатенок".

У свою чергу міністр з питань надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС Нестор Шуфрич повідомив, що як глава цього міністерства не міг залишатися байдужим у цих умовах, додавши, що очолюване ним міністерство робитиме всіляке сприяння в роботі над фільмом.

"Весь світ знає Україну не лише завдяки таланту Ольги, завдяки талантам і перемогам наших братів Кличків, Андрія Шевченка, але й, на жаль і Чорнобилю. Чорнобиль - не лише техногенна аварія, це тисячі поламаних життів", - відзначив він.

Режисер Міхаль Боґанім давно знайома з Україною, свій перший короткометражний фільм "Молодість" вона представила на Київському міжнародному кінофестивалі в 2002 році. 2007 року вона зняла документально-художню драму "Одеса... Одеса" - про українських емігрантів. Міхаль розповіла, що основна увага в стрічці приділятиметься не стільки самій катастрофі, скільки її впливу на долі людей. "Катастрофа - це щось невидиме. Я про неї багато не показую. Сюжет фільму торкається людських доль, людського життя, і саме про цей аспект катастрофи в Европі не знають", - сказала вона.

Джерело: Арт-гауз. Домівка справжнього мистецтва

Рубрика: Кіно | Переглядів: 770 | Зачіпки: україна, ЧАЕС, кіно, 2010, куриленко, Франція


Усього коментарів: 0
Щоб додати коментар, потрібно бути зареєстрованим.
[ Реєстрація | Вхід ]

Останні новини

Реклама

Меню

Рубрики
Світ
Суспільство
Політика
Економіка та бізнес
Освіта, наука та технології
Мистецтво та культура
Книги
Музика
Кіно
Театр
Спорт
Некрологи

Сховище новин

Зачіпки
Розумні новини Професійний фотограф Львів: незабутні миті так легко запам’ятати Фільми онлайн Создать сайт визитку бесплатно Артхаус Львів Валуєв Франція вибори джексон некрологи Москва релігія Суд Порно актор музика стихія Киргизстан культура Львів театр ПАРЄ Росія Польща політика аварія історія бокс кличко 2010 італія ФУТБОЛ банк Азаров янукович армія музей закон економіка бізнес Пам'ятник Грузія Бориспіль ВР Німеччина астрофізика Youtube iPhone наука геї Британія Індонезія космос безпека китай Барак Обама археологія апостол facebook дтп Австралія автомобілі пар ЧС Європа Спорт ФІФА технології автобуси винахід Ізраїль блог Інтернет DELL Google Microsoft WINDOWS Білорусь біатлон акція портрет мистецтво Індія Київ суспільство погода Depeche Mode фестиваль ТБ Єгипет книги Бразилія США кіно світ ЄС брюссель Аністон пірати газ Азербайджан Іран україна законопроект Великобританія Книжковий блог Фурнитура для бижутерии








© 2010-2024, Український вісник | Тільки про найголовніше
За умови повного або часткового використання інформації
активне гіперпосилання на Український вісник є обов'язковим.
        Український рейтинг TOP.TOPUA.NET