Вівторок, 16.04.2024, 09:08



Вітаємо, Гість



Головна | Останнє | Найпопулярніше

RSS | | Контакти


Реклама

Українська Банерна Мережа

Moy-Market.com
Доска бесплатных объявлений Мой Маркет Украина

Форма входу


Головна » 2010 » Червень » 29 » 08:36

ЄС і США підтримали Киргизстан на шляху до демократії
США обіцяють підтримку уряду і народу Киргизстану на шляху до демократії і процвітання.

США вітають мирне, впорядковане проведення конституційного референдуму, який пройшов 27 червня в Киргизстані, і звертають увагу на позитивну оцінку БДІПЛ ОБСЄ, яке похвалило тимчасовий уряд за організацію мирного процесу, який зробив можливою високу явку", - йдеться в заяві офіційного представника держдепартаменту США Філіпа Кроулі.

Кроулі від імені США закликав тимчасовий уряд і народ Киргизстану скористатися наданою можливістю для просування на шляху до стабільності, безпеки, демократії і процвітання.

"США, працюючи з міжнародною громадськістю і нашими партнерами, надасть необхідну підтримку та допомогу людям і уряду Киргизстану в цих зусиллях", - вказується в документі.

У свою чергу, Верховний представник Євросоюзу Кетрін Ештон в понеділок привітала проведення в Киргизстані референдуму з реформи конституції і заявила, що розглядає його як "важливий крок до відновлення конституційного порядку і демократичного процесу в країні".

"Це (проведення референдуму) свідчить про стійкість громадян Киргизстану і їх бажання спільно створити стабільний фундамент для стійкого розвитку своєї країни", - йдеться в заяві Ештон.

У зв'язку з цим вона закликала киргизьку владу прийняти "негайні і рішучі заходи" для усунення недоліків, зазначених БДІПЛ ОБСЄ напередодні майбутніх в республіці парламентських виборів.

Тим часом, президент РФ Дмитро Медведєв побоюється розпаду Киргизстану і з обережністю ставиться до створення там парламентської республіки. Медведєв підкреслив, що вважає складним питання про те, як слід керувати нинішнім Киргизстаном. "Це суверенна справа держави, але з урахуванням того, що влади не вистачає навіть порядок навести, я не дуже уявляю, як буде працювати парламентська республіка", - сказав президент.

Нагадаємо, в неділю в Киргизстані пройшов референдум, на який сформований після повалення президента Курманбека Бакієва тимчасовий уряд виніс два питання: про реформу конституції (скорочення президентської влади) та про підтвердження повноважень голови нової влади Рози Отунбаєвої і наділення її на півроку повноваженнями президента перехідного періоду. За попередніми даними ЦВК Киргизії, понад 91% тих, хто прийшов на референдум громадян проголосували за проект нової конституції. Порогу явки виборців у референдумі не було, проте, за даними ЦВК, до урн для голосування прийшло понад 70% електорату.

Джерело: РИА Новости

Рубрика: Світ | Переглядів: 715 | Зачіпки: 2010, Киргизстан, США, ЄС, світ


Усього коментарів: 0
Щоб додати коментар, потрібно бути зареєстрованим.
[ Реєстрація | Вхід ]

Останні новини

Реклама

Меню

Рубрики
Світ
Суспільство
Політика
Економіка та бізнес
Освіта, наука та технології
Мистецтво та культура
Книги
Музика
Кіно
Театр
Спорт
Некрологи

Сховище новин

Зачіпки
Розумні новини Професійний фотограф Львів: незабутні миті так легко запам’ятати Фільми онлайн Создать сайт визитку бесплатно Артхаус Львів Валуєв Франція вибори джексон некрологи Москва релігія Суд Порно актор музика стихія Киргизстан культура Львів театр ПАРЄ Росія Польща політика аварія історія бокс кличко 2010 італія ФУТБОЛ банк Азаров янукович армія музей закон економіка бізнес Пам'ятник Грузія Бориспіль ВР Німеччина астрофізика Youtube iPhone наука геї Британія Індонезія космос безпека китай Барак Обама археологія апостол facebook дтп Австралія автомобілі пар ЧС Європа Спорт ФІФА технології автобуси винахід Ізраїль блог Інтернет DELL Google Microsoft WINDOWS Білорусь біатлон акція портрет мистецтво Індія Київ суспільство погода Depeche Mode фестиваль ТБ Єгипет книги Бразилія США кіно світ ЄС брюссель Аністон пірати газ Азербайджан Іран україна законопроект Великобританія Книжковий блог Фурнитура для бижутерии








© 2010-2024, Український вісник | Тільки про найголовніше
За умови повного або часткового використання інформації
активне гіперпосилання на Український вісник є обов'язковим.
        Український рейтинг TOP.TOPUA.NET