Понеділок, 06.05.2024, 04:03



Вітаємо, Гість



Головна | Останнє | Найпопулярніше

RSS | | Контакти


Реклама

Українська Банерна Мережа

Moy-Market.com
Доска бесплатных объявлений Мой Маркет Украина

Форма входу


Головна » 2010 » Червень » 27 » 15:57

Діти, народжені за допомогою кесаревого розтину, мають менший захист від бактерій
Вчені довели, що мікрофлора новонароджених, які з'явилися на світ за допомогою кесаревого розтину, відрізняється від мікрофлори дітей, що народилися природним шляхом, і в цьому полягає причина більшої хворобливості кесаревих немовлят.

Дослідження проводили фахівці Університету Пуерто-Ріко спільно з колегами з Університету Колорадо в Болдері і двох інститутів Венесуели.

Під спостереженням перебували дев'ять породіль і десять немовлят (одна з жінок народила двійню). Чотири жінки народжували природним шляхом, а п'ять - за допомогою кесаревого розтину. У всіх матерів після пологів взяли проби бактеріальної флори з шкіри, зі слизової оболонки рота і з піхви. А у всіх немовлят одразу після їх появи на світ - зразки мікрофлори з шкіри, зі слизової рота та кишечника, а також з носа.

Бактерії на тілі вчені вивчили молекулярно-генетичним методом: проаналізували будову мінливої ділянки бактеріального гена рибосомної субодиниці. Ця ділянка є генетичним маркером різних груп бактерій.

Мікрофлора на досліджуваних органах жінок складалася з різних бактеріальних утворень. Хоча їх склад, природно, відрізнявся. Мікрофлора новонароджених відрізнялася перш за все однотипністю на всіх місцях тіла: як на шкірі, як у роті, як у носі, як у кишечнику - вона однакова. Але найцікавіше, що вона залежала від способу народження.

У немовлят, які пройшли через родові шляхи матері, в бактеріальних утвореннях переважають лактобактерії та інші вагінальні мікроби матері. А в дітей, народжених за допомогою кесаревого розтину, мікрофлора всіх частин тіла характерна для кожного утворення, з переважанням стафілококів. І в цих випадках не спостерігається ніякого зв'язку з материнським організмом.

"Плід у матці розвивається в стерильних умовах. Першу порцію мікробів нова людина отримує, тільки коли народжується. І порція явно залежить від способу народження. Якщо дитина проходить через родові шляхи, то відбувається передача бактерій від матері до дитини. Якщо її виймають шляхом операції, вона чіпляє на себе все підряд", - повідомили автори дослідження.

Вагінальні лактобактерії, наголошують вчені, роблять захисний ефект на новонародженого, оберігаючи його від заселення іншими мікробами, такими як небезпечні види стафілококів. "Відмінності, які ми побачили, можуть бути пов'язані з ризиком для здоров'я немовлят, народжених шляхом кесаревого розтину", - вважає доктор Елізабет Костелло.

Відомо, що немовлята, які народилися шляхом кесаревого розтину, більше схильні до стафілококової інфекції. У цих дітлахів пізніше відбувається колонізація кишечника корисними бактеріями, вони частіше страждають від алергії та астми. Їм особливо необхідне введення в організм пробіотиків, включаючи лактобактерії.

На сьогоднішній день багато жінок у всьому світі приймають рішення народжувати за допомогою кесаревого розтину, так, за даними дослідження ВООЗ, тільки в Азії майже половина новонароджених з'являється на світ шляхом кесаревого розтину.

Джерело: Корреспондент.net

Рубрика: Освіта, наука та технології | Переглядів: 875 | Зачіпки: 2010, діти, наука


Усього коментарів: 0
Щоб додати коментар, потрібно бути зареєстрованим.
[ Реєстрація | Вхід ]

Останні новини

Реклама

Меню

Рубрики
Світ
Суспільство
Політика
Економіка та бізнес
Освіта, наука та технології
Мистецтво та культура
Книги
Музика
Кіно
Театр
Спорт
Некрологи

Сховище новин

Зачіпки
Розумні новини Професійний фотограф Львів: незабутні миті так легко запам’ятати Фільми онлайн Создать сайт визитку бесплатно Артхаус Львів Валуєв Франція вибори джексон некрологи Москва релігія Суд Порно актор музика стихія Киргизстан культура Львів театр ПАРЄ Росія Польща політика аварія історія бокс кличко 2010 італія ФУТБОЛ банк Азаров янукович армія музей закон економіка бізнес Пам'ятник Грузія Бориспіль ВР Німеччина астрофізика Youtube iPhone наука геї Британія Індонезія космос безпека китай Барак Обама археологія апостол facebook дтп Австралія автомобілі пар ЧС Європа Спорт ФІФА технології автобуси винахід Ізраїль блог Інтернет DELL Google Microsoft WINDOWS Білорусь біатлон акція портрет мистецтво Індія Київ суспільство погода Depeche Mode фестиваль ТБ Єгипет книги Бразилія США кіно світ ЄС брюссель Аністон пірати газ Азербайджан Іран україна законопроект Великобританія Книжковий блог Фурнитура для бижутерии








© 2010-2024, Український вісник | Тільки про найголовніше
За умови повного або часткового використання інформації
активне гіперпосилання на Український вісник є обов'язковим.
        Український рейтинг TOP.TOPUA.NET